Nihat Kırmızı: “Bir tiyatro var, bu oynanıyor.”

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, Fenerbahçe- Kasımpaşa maçının ardından hakem Cihan Aydın’a sert açıklamalarda bulundu… işte o açıklamalar.

Burunlarından fitil fitil getiririz…

Kırmızı “Fenerbahçe’yi yarışta tutmaya çalışıyorlar. Bu akşamdan sonra şüphe kalmamıştır! Biz Galatasaray’ın hakkını kimseye yedirmeyiz, hepsini de burunlarından fitil fitil getiririz. Bir tiyatro var, bu oynanıyor. Herkes bunu göründü. Hiç alakası yok. Fenerbahçe 2-0, 3-0 önde olsa bu penaltının verilme ihtimali yoktu. Fenerbahçe’nin puan kaybedeceği görülünce bir şey uydurmaları lazımdı. Bu da büyük bir fırsat oldu, komik bir fırsat oldu. Uzaktan yakından penaltı yoktu. Fenerbahçeli futbolcular da beklemiyordu. Onlar da şaşırdı. Bilemiyoruz, nasıl oluyor, kim ne yapıyor.” İfadelerini kullandı.

Bir şampiyonluk için ahlak dışı oyunlar oynanıyor…

Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı: “Fenerbahçe’nin lig yarışında kalması için uğraşan birileri var, kesin, buna şüphe yok. Buna benzer birçok olay oldu ama bu akşamki pozisyonla birlikte net oldu. İyiler kazanır, biz de kazanacağız, şampiyon olacağız. Şampiyon olmak değil bu oyunu ahlaklı oynamak daha önemli bizim için. Galatasaray’ın etiği onu gerektirir. Fenerbahçe bu sezon ya da sonraki sezonlar şampiyon olacak ama bir şampiyonluk için ahlak dışı oyunlara başvurmak… Dışarıdan başka bir eller, VAR, hakemler… Başka eller devreye girip namusuyla şerefiyle oynayanların oyununu bozmasınlar.” Dedi